Sök

SM Karlstad 2019 - Guld, Stor grabb, Guinness World Record, Tingvallapubliken, Västerstrandsskolan


Tredje raka SM-guldet. Tid: 1.47.17.

Väl hemma i Göteborg efter ett lyckat SM för min del skriver jag nu mitt första inlägg på min hemsida under "Mina ord". Tror till och med att du som läsare kan bli medlem för att skriva inlägg (?) och kommentera mm. om jag gjort allting rätt.


I alla fall bjöd Karlstad på ett minnesvärt SM för min del. Mitt tredje raka SM-guld utomhus och sjunde totalt (inomhus inräknat). Att tävla på Tingvalla är alltid lite extra speciellt. Jag skulle nog vilja utnämna publiken till en av de bästa friidrottspublikerna i Sverige. Med familjen på plats också blir det ännu bättre. Ytterligare en speciell grej från helgen var att jag fick ta emot svenska friidrotssförnbundets hederstecken "Stora grabbars märke", vilket jag är mycket stolt och glad över.


IF Göta arrangerar verkligen SM på ett bra sätt. För mig blev det ett världsrekordförsök direkt efter min 800m-final. Kan erkänna att jag inte kände mig helt pigg när jag skulle starta för rekordförsöket. Publiken ställde upp sig på rundbanorna och jag skulle göra så många "high fives" som jag klarade under en minut. 357 st blev det och då också ett Guinness World Record för mig. Första världsrekordet alltså. Det trodde jag inte när jag läste boken "Guinness World Records 2005" för många år sedan.


Besökte också Västerstrandsskolan i fredags där jag blev enormt imponerad över jobbet Tino med andra gjort för att få alla barn i rörelse under rasterna. Under en timme var det nog över 400 barn i olika åldrar som dansade, spelade fotboll, sprang, hoppade, gjorde gymnastikövningar mm. Verkligen imponerad hur engagerade alla barn var och att alla verkligen hade någonting att göra.


Tack Karlstad för den här gången! Spännande med ett första inlägg. Kanske blir fler i framtiden.


/Andreas

496 visningar0 kommentarer